Sinds 2015 worden wij namens District Friesland KNV EHBO gevraagd om tijdens een Elfstedentocht op de schaats een EHBO-post te gaan bemannen. Als bestuur vinden we dit een leuke uitdaging die goed in ons doel past. Ook is dit een manier om ons te laten zien en vooral te laten zien wat we kunnen.

Wanneer en of de Elfstedentocht op de schaats zal komen, is niet bekend. In oktober zal de organisatie beginnen om de eerste voorbereidingen te treffen. Dit zullen afspraken maken en vastleggen zijn en het draaiboek weer actueel maken. Zodra er langere tijd vorst is en de Elfstedentocht organisatie aangeeft dat er een kans is, zal het draaiboek worden opgestart. Er zal dan een inventarisatie komen van de leden die mee willen doen.

Wij hebben een post gekregen welke bij Franeker is gesitueerd. Post 15.2, een post bij de snelweg als de schaatsers vanuit Harlingen komen en Franeker binnenkomen. 

Afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen, zullen we in ploegendiensten de EHBO-post bemannen. Het is de bedoeling om met minimaal 5 EHV'ers en 1 administratief medewerker de post te gaan bemannen. Verder wordt er door de organisatie een verbindelaar van het Rode Kruis en een arts aan de post worden toegevoegd. Het is de bedoeling dat er vanaf 's ochtends vroeg mensen aanwezig zijn. De exacte tijden worden tegen de tijd wel doorgegeven.

Samen met de organisatie zullen we als FRET de post opzetten en inrichten. Ook zorgen we samen met de organisatie voor het materiaal, koffie, thee en een hapje. Wel zullen we enkele materialen vragen om zelf mee te nemen, zoals warme kleding, wij zorgen voor inzetkleding welke we altijd bij de inzetten gebruiken. Ook zul je zelf een zaklamp met batterijen, pen en papier en enkele kleine zaken mee moeten nemen, hierover wordt je nog geïnformeerd.

Lijkt het je leuk om met een once in a lifetime experience mee te doen, zorg dan dat je emailadres in SOL actueel is. Zodra er een indicatie is, zullen we middels SOL een uitvraag doen naar deelnemers. Vooraf mailen heeft geen zin, omdat dit niet bijgehouden wordt. Ook omdat er geen  datum en tijdindicatie is, waardoor je moeilijk nu al weet of je wel of niet kan.